Θερμότητα, εχθρός ή σύμμαχος των μαλλίών μας;

Χρησιμοποιείτε καθημερινά σεσουάρ και σίδερα ισιώματος;  Αν η απάντηση είναι ναι, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις  πάρτε τα μέτρα σας πριν είναι πολύ αργά -για τα μαλλιά. 

Έχετε παρατηρήσει πως τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα και σπάνε εύκολα; Η πιο πιθανή αιτία μπορεί να είναι μια καθημερινή σας συνήθεια, η θερμότητα του σεσουάρ, το σίδερο ισιώματος  ή με το ψαλίδι για μπούκλες! Αφού λοιπόν –προφανώς-δεν σκοπεύετε να τους κάνετε το χατίρι, αφήνοντάς τα να στεγνώνουν μόνα τους, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες και με τη φόρμα που τους χάρισε η φύση, τουλάχιστον ακολουθήστε τις συμβουλές που σας προτείνουμε για να περιορίσετε τη φθορά της τρίχας.

1.) Προετοιμάστε τα

Για να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει προηγουμένως να έχετε θωρακίσει τα μαλλιά, προσφέροντάς τους βαθιά ενυδάτωση και θρέψη με ένα conditioner ή μάσκα στο λούσιμο και . Ακόμα κι αν δεν υπολογίζετε την ταλαιπωρία της τρίχας σκεφτείτε τουλάχιστον ότι το αποτέλεσμα στο styling θα είναι κατώτερο των προσδοκιών σας…

 

2.) Μετρήστε τις αντοχές τους.

Δεν ανέχονται όλα τα μαλλιά το ίδιο τη θερμότητα. Τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά με χονδρή τρίχα είναι συνήθως περισσότερο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τα λεπτά, ίσια ή σπαστά μαλλιά. Τη μικρότερη ανοχή βέβαια δείχνουν τα βαμμένα, ή ταλαιπωρημένα από χημικές εργασίες μαλλιά. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας και ζητήστε την δική σας προσωπική διάγνωση, ώστε να γνωρίζετε την ποιότητα των δικών σας μαλλιών και την πρόταση του ειδικού για την εξατομικευμένη περιποίηση των μαλλιών σας. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας για μία δωρεάν διάγνωση.

3.) Η ποιότητα των stylers σώζει μαλλιά

Επενδύστε σε συσκευές styling, ιδίως αν χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος. Έτσι μόνο θα μπορείτε να δουλεύετε με τους βαθμούς που «σηκώνουν» τα μαλλιά σας. Να θυμάστε πάντως ότι στη σπάνια περίπτωση που τα μαλλιά είναι 100% υγιή με καλή ποιότητα τρίχας , το όριο αντοχής τους είναι οι 230c . Η ιδανική θερμοκρασία που δέχονται τα μαλλιά μας, δίνοντας μας παράλληλα  τα καλύτερα αποτελέσματα στο styling είναι οι 185c  . Το κορυφαίο brand στο είδος ghd σας προσφέρει πολλές επιλογές.

 

 

 

 

4.) Εξοπλίστε τα κατάλληλα.

Πριν ξεκινήσετε απλώστε εφαρμόστε στα μαλλιά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν στο styling. Τα συστατικά  που περιέχουν τα προϊόντα αυτά σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και περιορίζει σημαντικά τη φθορά.

5.) Εν κινήσει

Μπορεί τα μαλλιά σας να στεγνώνουν πιο γρήγορα ή να ισιώνουν πιο εύκολα όταν κοκαλώνετε το σεσουάρ ή το σίδερο σε ένα τμήμα της τούφας, να ξέρετε όμως ότι αυτή η «ευκολία» ανοίγει το δρόμο στην ψαλίδα και μάλιστα σε όλο το μήκος της τρίχας. Μην κρατάτε την πηγή θερμότητας στο ίδιο σημείο για παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

6.) Βρείτε συμμάχους

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι μεν περισσότερο εύθραυστα, στην περίπτωση όμως του styling η υγρασία προστατεύει την τρίχα γιατί επιβραδύνει την ένταση και βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στην επιφάνειά της. Αντίθετα, στα στεγνά μαλλιά η θερμοκρασία ανεβαίνει απότομα με αποτέλεσμα να φθείρει άμεσα την τρίχα. Χρησιμοποιήστε το σεσουάρ με τον διακόπτη στο ζεστό-όχι καυτό- όσο τα μαλλιά είναι ακόμα νωπά και μειώστε τη θερμοκρασία όταν αρχίζουν να στεγνώνουν.

7.) Καθαριότητα, η μισή ….ομορφιά

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε θερμαινόμενες συσκευές πάνω σε βρόμικα μαλλιά ή φορτωμένα με προϊόντα styling για να τα φρεσκάρετε. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι πάντα λουσμένα και ενυδατωμένα.