10 Βήματα Για Απαλά Μαλλιά

Το λούσιμο μοιάζει μια απλή κι εύκολη διαδικασία: σαμπουάν για να καθαρίσουν τα μαλλιά, ξέβγαλμα, εφαρμογή μαλακτικού, ξέβγαλμα, τέλος! 

Και όμως… μπορεί να ακολουθείτε λάθος τελετουργία και να βλάψετε τα μαλλιά σας.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμείτε, αν τα μαλλιά σας δεν είναι τόσο απαλά, είναι θαμπά ή εμφανίζουν ψαλίδα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε…

Οι δερματολόγοι έχουν καταλήξει στο ότι τα μαλλιά δεν μπορούν να αυτο-θεραπευτούν γιατί δεν αποτελούνται από ζωντανούς ιστούς.

Έτσι, οι βλάβες φαίνονται μέχρι και το τέλος του κύκλου της τρίχας, δηλαδή μέχρι να πέσει η τρίχα και να αντικατασταθεί από νέα.

Ποιες είναι λοιπόν, οι σωστές πρακτικές λουσίματος για να έχετε απαλά και υγιή μαλλιά, δεδομένου ότι όλες και όλοι, έχουμε περιορισμένο χρόνο στην καθημερινότητά μας;

1. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα σαμπουάν

Ένα ακατάλληλο σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα και να κάνει τα μαλλιά σας θαμπά ή βαριά και να μην είναι ανάλαφρα όπως θα θέλατε.

Όταν επιλέγετε σαμπουάν, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τον τύπο των μαλλιών σας και μόνον αυτόν. Όχι ό,τι χρησιμοποιεί κάποια φίλη…  

Αν δεν είστε σίγουρες ρωτήστε τους ειδικούς: τους hair stylists των κομμωτηρίων Xanthi Hair Gallery.

απαλά μαλλιά μετά το λούσιμο

Για παράδειγμα, υπάρχουν λεπτά, μέτρια ή και χοντρά μαλλιά. Ο κάθε τύπος απαιτεί το κατάλληλο σαμπουάν.

Μπορεί να έχετε σπαστά, ίσια, σγουρά, βαμμένα ή φυσικά μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας είναι και ξηρά ή λιπαρά, τότε η σωστή επιλογή μοιάζει με μια δύσκολη εξίσωση! 

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι τα χοντρά μαλλιά χρειάζονται ένα σαμπουάν με θρεπτικά και πλούσια ενυδατικά στοιχεία.

Αν ανήκετε στην κατηγορία «λεπτά μαλλιά», τότε θα προτιμήσετε ένα σαμπουάν που δίνει όγκο και σώμα στην τρίχα, με πρωτεΐνες και ανάλαφρη υφή.

Υπάρχουν «απαντήσεις» σε συσκευασία σαμπουάν για κάθε ανάγκη, προσωρινή ή διαχρονική των μαλλιών σας, αρκεί να τις ψάξετε στα ράφια των κομμωτηρίων!

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΜΑΛΛΙΑ

2. Πριν λουστείτε, χτενίστε τα μαλλιά σας

Μπορεί να ακούγεται λίγο περιττή κίνηση, όμως έχει σημαντικό όφελος και βοηθά στο να μείνουν τα μαλλιά σας απαλά μετά το λούσιμο!

Με το χτένισμα προ λουσίματος, βοηθάτε στην απομάκρυνση υπολειμμάτων από προϊόντα styling ενώ θα ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πιο εύκολα μετά το λούσιμο.

Δεν θα τα καταπονήσετε και θα κάνετε το απλό λούσιμο, μια τελετουργία αναζωογόνησης.

3. Πριν το σαμπουάν, ρίχνουμε πολύ νερό

Όποιος βιάζεται, και σκοντάφτει και δε λούζεται σωστά! Ρίξτε πολύ νερό στα μαλλιά σας πριν απλώστε το σαμπουάν.

Θα απομακρύνετε έτσι αρκετό μέρος του styling και την σκόνη και τους ρύπους, αφήνοντας καλύτερο «έδαφος» για να έρθει το σαμπουάν και να καθαρίσει τα μαλλιά σας όπως πρέπει.

Δύο επαναλήψεις είναι απαραίτητες. Τρεις είναι υπερβολή. Ένα «χέρι» λούσιμο είναι απλά αναποτελεσματικό.

Μην αμελείτε το καλό ξέβγαλμα. Τόσο ανάμεσα στις δύο εφαρμογές σαμπουάν, όσο και στο τέλος.

Δεν θέλετε κατάλοιπα  στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να επιφέρουν ερεθισμούς.

4. Προτιμήστε χλιαρό νερό ή  ακόμη και κρύο!

Αν λούζεστε με καυτό νερό, τότε συμβάλλετε στην αποδυνάμωση των μαλλιών σας χωρίς να το ξέρετε. Τα μαλλιά σας θα είναι  θαμπά, θα χάσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους και θα φριζάρουν εύκολα.

Το πολύ ζεστό νερό οδηγεί στην απώλεια κερατίνης και ενυδατικών στοιχείων από την σύσταση της τρίχας. Είτε έχετε βαμμένα, είτε φυσικά μαλλιά, πρέπει να λούζεστε με χλιαρό νερό ή και κρύο- όσο κρύο το αντέχετε, ειδικά το χειμώνα.

Μειώστε σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού για να το συνηθίσετε και εμείς υποσχόμαστε υγεία και λάμψη!

τρίψιμο τριχωτού κεφαλής

5. Μην τρίβετε έντονα το τριχωτό

Όλοι οι ειδικοί συστήνουν λούσιμο με απαλές κινήσεις. Πολλές φορές η βιασύνη ή η αίσθηση ότι θα τα καθαρίσουμε καλύτερα, μας οδηγεί στo έντονο τρίψιμο του τριχωτού. Λάθος!

Μην καταπονείτε τις ρίζες των μαλλιών. Λουστείτε κάνοντας ήπιο μασάζ στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Τα μαλλιά σας θα καθαρίσουν σε όλο το μήκος τους από το σαμπουάν.

Ξεβγάζετε με άφθονο νερό και απαλό μασάζ και προς τις άκρες των μαλλιών. Όταν λούζεστε με ήπιες κινήσεις αποφεύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό και το φριζάρισμα.

Επίσης δε υποκινείτε την υπερέκκριση  σμήγματος που φέρνει λιπαρότητα.

6. Μην ξεχνάς το conditioner!

Τα μαλακτικά ή conditioners πρέπει να εφαρμόζονται στις άκρες των μαλλιών, στο τμήμα της τρίχας δηλαδή που απέχει από τις ρίζες και δεν ενυδατώνεται από τα φυσικά λιπαρά που εκκρίνει το τριχωτό.

Οι άκρες των μαλλιών παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γιατί βρίσκονται πιο μακριά από την πηγή θρέψης, με αποτέλεσμα την ξηρότητα στις άκρες και την εμφάνιση της γνωστής ψαλίδας.

Πρέπει λοιπόν απαραίτητα να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο conditioner. Ρίξτε μια ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών και απλώστε το ισομερώς στις παλάμες σας.

Μετά κάντε ότι πάτε να πιάσετε τα μαλλιά σας κοτσίδα πίσω. Από τα αυτιά και κάτω. Ποτέ conditioner ή μάσκα στις ρίζες-εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που θα σας τις απαριθμήσει  ένας εξειδικευμένος hair stylist των Xanthi Hair Gallery.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ CONDITIONER ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΜΑΛΛΙΑ

7. Μην το παρακάνετε με το λούσιμο

Κάποιες επιμένουν να  λούζονται κάθε μέρα. Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα στο τριχωτό, θα προτείναμε να λούζεστε έως 3 φορές την εβδομάδα.

Στα πολύ αφυδατωμένα μαλλιά, η προτεινόμενη συχνότητα είναι 1 φορά την εβδομάδα. Στην περίπτωση που έχετε λιπαρότητα, τότε ναι, το καθημερινό λούσιμο, θα μπορούσε να βοηθήσει, υπό προϋποθέσεις.

Μην λούζεστε όμως τόσο συχνά, γιατί στερείτε από τα μαλλιά σας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται.

8. Τολμήστε να αλλάξτε σαμπουάν!

Το αγαπημένο σας σαμπουάν, αυτό που δεν αποχωρίζεστε ποτέ γιατί το έχετε βολευτεί, μπορεί να μην είναι τόσο αθώο! Ειδικοί hair stylists προτείνουν να χρησιμοποιείτε διαφορετική μάρκα σαμπουάν κάθε τρίμηνο περίπου.

Τα σαμπουάν όσο καλά ποιοτικώς και αν είναι αφήνουν κάποια υπολείμματα τα οποία προσθέτουν βάρος στα μαλλιά. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει η τρίχα την απαλή αίσθηση που εσείς επιθυμείτε.

Μην φοβηθείτε, αλλάξτε τη μάρκα του σαμπουάν σας και βρείτε κάποιο επαγγελματικό προϊόν που σας καλύπτει επίσης!

9. Κάντε μάσκα με την σωστή συχνότητα

Μια μάσκα, μια φορά την εβδομάδα. Κυρίως τον χειμώνα. Τους θερινούς μήνες, ο ήλιος, η θάλασσα και η ξηρή ατμόσφαιρα την κάνουν απαραίτητη πιο συχνά.

Όταν τα μαλλιά είναι ευαισθητοποιημένα και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, τότε ακόμη και 2 θεραπείες με μάσκα την εβδομάδα, θα σας βοηθήσουν.

Αφήστε τους ειδικούς να σας προτείνουν κάθε πότε είναι σωστό να κάνετε μάσκα. Αν κάνετε τέτοιες θεραπείες στα μαλλιά σας με την σωστή συχνότητα, θα τα βοηθήσετε να έχουν την απαλότητα που ονειρεύεστε!

10. Μην τα τρίβετε βίαια με την πετσέτα!

Φανταστείτε ότι έχετε λούσει τα ευαισθητοποιημένα σας μαλλιά με καυτό νερό  και μετά επειδή θέλετε να τα στεγνώσετε γρήγορα, να τα τρίβετε βίαια με την πετσέτα. Κίνδυνος! Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός για την υγεία των μαλλιών σας.

φυσικό στέγνωμα μαλλιών

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι ακόμη πιο εύθραυστα. Οπότε με το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα, προκαλείτε σημαντικές φθορές στο περιτρίχιο, με αποτέλεσμα μαλλιά χωρίς λάμψη, ζωντάνια και απαλότητα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να τυλίξετε σε μια πετσέτα τα μαλλιά σας και να τα αφήσετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Έτσι θα μείνουν απαλά, ενυδατωμένα και υγιή μετά από κάθε λούσιμο.

Αλλά και με το πιστολάκι, το στέγνωμα σε χαμηλή ταχύτητα και μέτριας θερμότητας αέρα, δεν θα τα επιβαρύνει.


delivery

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξηρότητα ΤΕΛΟΣ όσο εσείς κοιμάστε…

Τα οφέλη του ελαίου τεϊόδεντρου

Φυτικά έλαια, το θαύμα της φύσης

Πείτε ΑΝΤΙΟ στην τριχόπτωση, δείτε πως

Leave a Comment