5 Αιτιες Που Οδηγουν Στην Τριχοπτωση

Δε χρειάζεται να κάνουμε λόγο για το πόσο μεγάλη σημασία παίζει η καλή κατάσταση των μαλλιών στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση μας. Το να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους τα μαλλιά έχουν την τάση να πέφτουν είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Η πτώση των μαλλιών είναι το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα και για να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να στοχεύσουμε στην καρδιά του! Τα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών και τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, αν υπάρχει άλλος λόγος που έχει να κάνει με κάποια τιμή στο αίμα, τότε πρέπει να αναλάβετε ακόμη πιο στοχευμένη δράση! Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις αιτίες που οδηγούν στην τριχόπτωση. 

ΛΟΓΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ!

Κληρονομικότητα & γονίδια

Ας ξεκινήσουμε με μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της τριχόπτωσης που δεν είναι άλλη από την κληρονομικότητα. Τα γονίδια που έχετε κληρονομήσει ενδεχομένως να δημιουργούν ευαίσθητα τριχοθυλάκια με τάση συρρίκνωσης και να αναπτύσσουν ως αποτέλεσμα πιο λεπτές τρίχες που σπάζουν πιο εύκολα και τελικά καταλήγουν να πέφτουν με μεγαλύτερο ρυθμό από τον φυσιολογικό. Όσο περνούν τα χρόνια, θα παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν τάσεις αραίωσης και ευαισθητοποίησης.   

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12

Η Β12 είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του οργανισμού συνολικά. Ο λόγος που επηρεάζει την υγεία των μαλλιών είναι ότι έχει αντίκτυπο στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνα για την παροχή οξυγόνου στα τριχοθυλάκια. Την βιταμίνη Β12 θα την βρείτε άφθονη στο κρέας και για αυτό όσες έχουν ασπαστεί την χορτοφαγία, φροντίζουν να την λαμβάνουν συστηματικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. 

Χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή και αναιμία

Εξίσου σημαντικός είναι ο σίδηρος για την υγεία των μαλλιών και χρησιμεύει στη δημιουργία των πρωτεϊνών των μαλλιών. Αν έχετε χαμηλά επίπεδα σιδήρου, τότε τα μαλλιά δεν αναπτύσσονται σωστά, η τρίχα είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη στις φθορές. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα σας όπως κόπωση, ατονία, ζαλάδες ακόμη και προβλήματα στον ρυθμό αναπνοής.

Διαταραχές στις ορμόνες

Καταρχήν να πούμε ότι στον οργανισμό πρέπει να υπάρχει ισορροπία οιστρογόνων και ανδρογόνων προκειμένου τα μαλλιά να αναπτύσσονται σωστά. Αν τα ανδρογόνα υπερισχύουν, τότε η ανδρογενής αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί στο τριχωτό. Η πάθηση αυτή  συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές για να αντιμετωπιστεί.  

Άγχος και έντονη καθημερινότητα

Θα το έχετε ακούσει ή διαβάσει συχνά ότι το στρες προκαλεί προβλήματα τόσο στην υγεία συνολικά, όσο και στα μαλλιά μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το υπερβολικό άγχος ουσιαστικά θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση επιβίωσης που ανακόπτει τη ροή των θρεπτικών ουσιών στα επιμέρους μέρη του σώματος και κατ’ επέκταση και στα μαλλιά. Για να το πούμε με πιο απλά λόγια, ο οργανισμός αποθηκεύει τις θρεπτικές ουσίες για να επιβιώσει μη θεωρώντας σημαντική την ανάπτυξη της τριχοφυΐας!

GENESIS

Η σειρά Genesis έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ανεπιθύμητου φαινομένου της τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί τη σύγχρονη γυναίκα. Χαρίζει άμεσα αποτελέσματα από τις πρώτες εφαρμογές. 

Leave a Comment