Αποκτηστε Δυνατα Μαλλια Μονο Με Το Να Λουζεστε Σωστα!

Ποια από εμάς δεν έχει μια μικρή τουλάχιστον εμμονή με τα μαλλιά; Πάντα θα είναι στην επικαιρότητα το θέμα της κατάλληλης περιποίησης των μαλλιά για να φαίνονται και να είναι υγιή και δυνατά. Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο παράγοντας χρόνος, που καλώς ή κακώς περνά και αφήνει τα σημάδια του και στα μαλλιά μας! Για αυτό το λόγο, θα θέλαμε με αυτό το άρθρο να σας αποκαλύψουμε 5 μυστικά από τους επαγγελματίες για να λούζετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο και να έχετε υγιή και δυνατά μαλλιά πάντα!

5 PRO TIPS ΛΟΥΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ & ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

1. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα στο λούσιμο

Αφενός γιατί βοηθά στη διέγερση των τριχοθυλακιών και στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, αφετέρου επειδή μια μαλακή βούρτσα βοηθά στην καλύτερη απομάκρυνση των ρύπων και των κατάλοιπων από τα μαλλιά. Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν με παχύρευστη υφή, όπως κρέμα ή έλαιο.

2. Αφήστε τη θερμότητα να δράσει!

Αυτό δεν είναι άλλο από tip της ζεστής πετσέτας που βοηθά τους πόρους του τριχωτού να αφομοιώσουν τα θρεπτικά συστατικά των επαγγελματικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε.

Είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές για να δώσετε στα μαλλιά πλούσια ενυδάτωση και θρέψη και με τον πιο φυσικό τρόπο. Βρέξτε λοιπόν την πετσέτα και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Κατόπιν τυλίξτε την στα μαλλιά, αφού έχετε εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία ή μάσκα. Μια πολύ εύκολη λύση με εξαιρετικά αποτελέσματα! 

3. Σκωτσέζικο ντους

Η αντίθεση βρίσκεται όπου κι αν κοιτάξουμε στη ζωή και τα οφέλη είναι πολλαπλά. Ας δούμε λοιπόν πως το μία ζέστη-μία κρύο μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας. Την επόμενη φορά που θα λουστείτε, γυρίστε το νερό στο καυτό για να σχηματιστούν ατμοί μέσα στο ντους σας. Βρέξτε τα μαλλιά σας (προσοχή μόνον μην καείτε!) και εφαρμόστε το σαμπουάν. Με το καυτό νερό ανοίγουν οι πόροι και όλη η θρεπτική αξία του σαμπουάν διεισδύει πιο εύκολα στο τριχωτό. Κατόπιν γυρίστε το νερό στο κρύο για να ξεβγάλετε. Η διαφορά αυτή στη θερμοκρασία θα κλείσει και πάλι τους πόρους και η θρέψη θα παραμείνει στο εσωτερικό της τρίχας!

4. Δώστε έμφαση στο τριχωτό και όχι στην τρίχα

Τα λιπαρά μαλλιά οφείλονται στην υπερβολική έκκριση σμήγματος από το τριχωτό. Το σμήγμα δεν είναι τίποτε άλλο από τα φυσικά έλαια που εκκρίνει η επιδερμίδα για την θρέψη της τρίχας. Όταν λούζεστε, θα πρέπει να δίνετε έμφαση στο τριχωτό που εκκρίνει το σμήγμα και όχι στην τρίχα που «δέχεται» ουσιαστικά το σμήγμα. Αν επιμένετε στα μήκη της τρίχας, τότε δημιουργείτε επιπλέον τριβές και καταπόνηση στα μαλλιά σας. Ένα επαγγελματικό σαμπουάν έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και τις άκρες όταν εσείς τα ξεβγάζετε!

5. Αφήστε το conditioner να «δουλέψει» 

Από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είναι να ξεβγάζουμε το conditioner πολύ γρήγορα χωρίς να προλάβει να δράσει. Να σας θυμίσουμε ότι το conditioner είναι ο απλούστερος και πιο εύκολος τρόπος να προσφέρουμε θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά. Όταν αφήνετε το conditioner το χρόνο που πρέπει, τότε τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο ελαστικά, εύκολα στη διαχείριση και με πιο μαλακή υφή. Στο επόμενο λοιπόν λούσιμο, αφήστε το conditioner για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν ανοίξτε τη βρύση για να το ξεβγάλετε!

Leave a Comment