Tα συχνότερα λάθη που κάνουμε με το πιστολάκι για τα μαλλιά

 

Μυστικά για την σωστή επιλογή και χρήση στα μαλλιά

Το Α και το Ω στο styling των μαλλιών. Ο απαραίτητος σύμμαχος για το φορμάρισμα και το χτένισμα, η Αυτού Μεγαλειότης, το πιστολάκι για τα μαλλιά! Υπάρχει άραγε γυναικείο μπουντουάρ που δε διαθέτει αυτό το εργαλείο; Με αυτό θα στεγνώστε τα μαλλιά σας, με αυτό θα τα ισιώσετε, με αυτό θα κάνετε ανάλαφρες μπούκλες…

Ποιό είναι όμως το καλύτερο απλό ή επαγγελματικό πιστολάκι; Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όταν αγοράζουμε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά;

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά tips για την καλύτερη επιλογή, συμβουλές για την κατάλληλη χρήση ενός σεσουάρ και φυσικά τα μυστικά για το τέλειο ίσιωμα με πιστολάκι!

ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Δώστε μόνες σας την απάντηση, στην ερώτηση «τί πιστολάκι να αγοράσω;», αφού μυηθείτε στα μυστικά των επαγγελματιών!

Τα εργαλεία styling πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και τον σκοπό χρήσης

Αρχικά, θα θέσετε στον εαυτό σας την ερώτηση «τι θέλω να πετύχω με αυτό το εργαλείο styling»; Επιθυμείτε μόνο να το χρησιμοποιείτε για το στέγνωμα των μαλλιών σας, να κάνετε και φορμάρισμα, να το χρησιμοποιείτε για ίσιωμα ή να τους δώσετε και εκείνον τον πλούσιο όγκο;

Ανάλογα λοιπόν, πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο πιστολάκι μαλλιών. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να διαθέτετε πολλά διαφορετικά σεσουάρ, ένα για κάθε διάθεση της ημέρας! Οπότε, θα αγοράσετε εκείνο το σεσουάρ που μπορεί να ικανοποιεί τις περισσότερες από τις ανάγκες σας.

Αν ένα εργαλείο μόνον ήταν το απόλυτο για όλα τα μαλλιά, δεν θα υπήρχαν τόσες διαφορετιές επιλογές, σωστά; Ο τύπος των μαλλιών είναι το βασικό σας κριτήριο. Υπάρχουν πιστολάκια που διαθέτουν και φυσούνα και είναι ιδανικά για τα σπαστά και σγουρά μαλλιά, όταν τα χτενίζετε έτσι, στο φυσικό τους καθώς η φυσούνα κάνει τις μπούκλες να παίρνουν πιο όμορφο σχήμα χωρίς να τα μπερδεύουν. Η εφαρμογή της φυσούνας διανέμει ομοιόμορφα τον θερμό αέρα στις ρίζες και τα μήκη, προσφέροντας εκπληκτικό όγκο ενώ παράλληλα προστατεύει τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά από το σπάσιμο.

Συνήθως, τα ποιοτικά πιστολάκια διαθέτουν δύο τύπους ακροφύσιων. Ένα με μεγαλύτερο άνοιγμα και ένα πιο στενό, πιο μικρό. Το πιο πλατύ ακροφύσιο διαχέει θερμό αέρα σε μεγαλύτερη επιφάνεια των μαλλιών και προορίζεται περισσότερο για το στέγνωμα. Από την άλλη, το στενότερο ακροφύσιο είναι σχεδιασμένο για να διαχέει στοχευμένα τον θερμό αέρα στα μαλλιά σας.

Αν ταξιδεύετε συχνά και θέλετε να είστε πάντα στην…τρίχα, υπάρχουν τα κατάλληλα πιστολάκια που έχουν εξίσου δυνατή απόδοση αλλά δεν… κλέβουν πολύ χώρο από τη βαλίτσα σας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Στην αναζήτηση του τέλειου σεσουάρ, ο δρόμος είναι στρωμένος με διάφορα υλικά. Εύκολα συμπεραίνει κανείς πως τα πιο προσιτά σε τιμή σεσουάρ αποτελούνται από πλαστικά και μεταλλικά στοιχεία που υπερθερμαίνονται και εκπέμπουν υπερβολική άρα βλαβερή θερμότητα στα μαλλιά σας, αφαιρώντας τη φυσική τους υγρασία με αποτέλεσμα την σταδιακή τους φθορά.

Τα πιστολάκια με κεραμικό θερμαντικό υλικό, είναι καλύτερης ποιότητας και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά καθώς εκπέμπουν υπέρυθρη θερμότητα που εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας και την ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία διατηρείται η φυσική υγρασία των μαλλιών και δεν αφυδατώνονται.

Ένα καλό πιστολάκι σήμερα, διαθέτει τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή έχει την δυνατότητα αποφόρτισης των αρνητικών ιόντων με αποτέλεσμα να προσφέρει στην τρίχα μεγαλύτερο όγκο, παγιδεύοντας τη φυσική υγρασία και εξουδετερώνοντας το φριζάρισμα. Τα μαλλιά γίνονται λαμπερά, απαλά, χωρίς ίχνος στατικού ηλεκτρισμού. Εκείνα τα πιστολάκια που περιέχουν τουρμαλίνη, πέρα από την τεχνολογία των ιόντων, έχουν την δυνατότητα να στεγνώνουν τα μαλλιά έως και 65% πιο γρήγορα από τα συμβατικά σεσουάρ.

Η τάση σε ένα πιστολάκι συνδέεται με την ισχύ που απαιτείται όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Ένα σεσουάρ 1800 Watt σίγουρα θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα. Προτείνουμε να έχει τουλάχιστον δύο επιλογές θερμότητας και επιλογή για κρύο αέρα. Έτσι, θα αξιοποιήσετε τους κατάλληλους συνδυασμούς για να πετύχετε το καλύτερο χτένισμα για εσάς!

5 + 1 ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!

Αφού διαλέξετε το σωστό «οικιακό» ή επαγγελματικό πιστολάκι, χρησιμοποιήστε το αποφεύγοντας τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες:

Δεν χρησιμοποιούν προϊόντα προστασίας των μαλλιών από την θερμότητα

Σε κάθε εργαλείο styling που διαχέει θερμότητα είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε κάποιο προϊόν προστασίας. Αυτό μπορεί να έχει την υφή της κρέμας leave in ή του σπρέϋ-ο κομμωτής σας θα το υποδείξει ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας και τις ανάγκες σας. Φανταστείτε ότι αυτά τα προϊόντα δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας στην τρίχα που δεν επιτρέπει στην θερμότητα να τα φθείρει. S.O.S. τα λάδια δεν είναι θερμοπροστατευτικά! Λάδι+θερμότητα=τηγάνισμα! Τα λάδια εφαρμόζονται είτε σε μαλλιά που δεν θα υποστούν styling, με έμφαση στα μήκη και στις άκρες, είτε στο τέλος κάθε μορφής styling!  

Δεν στεγνώνουμε τα μαλλιά σε τούφες

Όταν προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα μαλλιά όλα μαζί, τους προκαλούμε μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αν τα χωρίσουμε όμως σε τούφες, τότε εμποδίζουμε το να περάσει η υγρασία των ακόμη νωπών μαλλιών στα πιο στεγνά. Για αυτό έγιναν τα κλάμμερ και τα κλιπς, κορίτσια!

Στεγνώνουμε τα μαλλιά χωρίς το ακροφύσιο στο πιστολάκι

Όταν δεν βάζουμε το ακροφύσιο τότε ο θερμός αέρας διαχέεται παντού και όχι σε συγκεκριμένο σημείο. Το αποτέλεσμα είναι οι τρίχες να πετάγονται ανεξέλεγκτα και να μπλέκονται. Αν από την άλλη τοποθετήσουμε το ακροφύσιο τότε ο ζεστός αέρας θα είναι στοχευμένος και θα κάνουμε το κάθε στέγνωμα αλλά και το φορμάρισμα μια γρήγορη και εύκολη υπόθεση.

Ακροφύσιο στη λάθος θέση

Για να πετύχουμε το καλύτερο κράτημα αλλά και έλεγχο, θα πρέπει να κρατάμε το σεσουάρ από την λαβή του. Να έχετε στο μυαλό σας ότι το ακροφύσιο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο κατά μήκος και όχι σε όρθια θέση. Με αυτόν τον τρόπο, ο ζεστός αέρας θα έρθει σε επαφή με τα μαλλιά πίσω από τη βούρτσα και θα ακολουθεί την κίνησή της.

Δεν στεγνώνουμε τα μαλλιά τελείως

Αν επιθυμούμε το απόλυτο ίσιωμα, θα πρέπει να στεγνώνουμε τα μαλλιά πλήρως. Η όποια υγρασία, έστω και η ελάχιστη, θα δημιουργήσει φριζάρισμα με αποτέλεσμα το χτένισμά σας να μην διατηρηθεί για ώρες. Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια βασική και καθόλου… βιαστική υπόθεση!

Περισσότερη θερμότητα από όση πρέπει

Οι εξειδικευμένοι hair stylists προτείνουν να μην χρησιμοποιούμε την μέγιστη θερμότητα, σε όλες τις ποιότητες μαλλιών. Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως τα χοντρά και τα σγουρά μαλλιά, τα οποία έτσι κι’ αλλιώς, έχουν συγκριτικά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΙΣΙΩΜΑ

Sleek hair : το look με τις αναρίθμητες οπαδούς! Αν ανήκετε στις γυναίκες που λατρεύουν τα ίσια μαλλιά, πρέπει να γνωρίζετε και τον σωστό τρόπο για να τα ισιώνετε σαν επαγγελματίας hair stylist- ακολουθήστε λοιπόν, ευλαβικά τα παρακάτω tips!

Βήμα πρώτο. Όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας, πρέπει να έχετε την θερμοκρασία του σεσουάρ στο μέγιστο, στη μεγαλύτερη σκάλα. Για να αποφύγετε τη φθορά των μαλλιών από τις συνεχείς εφαρμογές, προμηθευτείτε ένα επαγγελματικό προϊόν από το κομμωτήριό σας, ένα θερμοπροστατευτικό spray ή κρέμα, το οποίο θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά. Αν τα μαλλιά σας είναι απείθαρχα, φριζάρουν ή είναι επίμονα σγουρά, μπορείτε να ζητήσετε και ένα προϊόν που βοηθά στη λείανση.

Με μια βούρτσα αέρος, στεγνώστε τα μαλλιά σας καλά, κάνοντας κινήσεις που ανασηκώνουν και ισιώνουν αρχικά τις ρίζες.

Μετά με την στρογγυλή βούρτσα, σε μέγεθος που είναι κατάλληλο για το μήκος των μαλλιών σας (δεν είναι τυχαίο που οι hair stylists χρησιμοποιούν διαφορετικά μεγέθη, ακόμη και στα ίδια μαλλιά, ανάλογα με την περιοχή του τριχωτού), πάρτε μία-μία τούφα, ξεκινώντας από κάτω προς τα επάνω, χωρίζοντας τα μαλλιά σε οριζόντιες σειρές. Φροντίστε η βούρτσα να «γραπώνει» σταθερά τη ρίζα. Περάστε κάθε τούφα αργά έχοντας το ακροφύσιο από το πιστολάκι, τη «μύτη» του, στραμμένο προς τα κάτω. Όταν θα έχετε τελειώσει, τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα ίσια, όπως τα ονειρευόσασταν και λαμπερά, υγιή, πειθαρχημένα!

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ…ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ!

Αν θέλετε το σεσουάρ σας να λειτουργεί συνέχεια στην υψηλότερή του απόδοση, θα πρέπει να φροντίζετε για την καθαριότητα του. Πώς θα το κάνετε; Πρώτο και σημαντικότερο: το σεσουάρ δεν πρέπει να μένει στην πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα αφαιρείτε το «καπάκι», το φίλτρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του, θα βουρτσίζετε με μια στεγνή οδοντόβουρτσα τις χαραμάδες ή τις οπές του για να απομακρύνετε βρωμιά, σκόνη και χνούδια που μαζεύονται με την χρήση στο φίλτρο. Τέλος, με ανοιχτό το πιστολάκι, μπορείτε να κλείνετε με το χέρι σας την έξοδο του αέρα, ώστε αν έχουν απορροφηθεί μέσα του τρίχες να καούν στην αντίσταση και να μην κάνουν μελλοντική ζημιά. Θα καταλάβετε ότι πετύχατε το στόχο σας από τη μυρωδιά! Έτσι το πιστολάκι θα λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα που το πήρατε, δεν θα «μπουκώνει» και θα στεγνώνετε τα μαλλιά σας πολύ πιο γρήγορα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ & STYLING

pistolakia gia ta mallia

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ XANTHI HAIR GALLERY

Δείτε όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών από τις πιο γνωστές μάρκες και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλα τα προϊόντα στο E-Shop μας

lovehair.gr click me

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα αποκτήσετε τέλεια ξανθά μαλλιά

Ανταύγειες ή βαφή μαλλιών;

Γυναικεία τριχόπτωση, αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

Θεραπεία με κερατίνη, όσα πρέπι να γνωρίζετε

Βαφές μαλλιών, τι περιέχεουν;

Leave a Comment