τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ: δώστε τέλος σήμερα!

Δείχνετε απεριποίητη, ακόμη και αν δεν έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από το τελευταίο σας λούσιμο; Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας –και άντρα!- λέγεται «λιπαρά μαλλιά» και είναι ένα κυρίως αισθητικό πρόβλημα. Έχει, φυσικά, λύση και είναι κάποια από τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά.

Στην προσπάθεια να φαίνεστε «φρέσκες» μπορεί να λούζεστε κάθε μέρα, ωστόσο κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν αποτελεί ορθή πρακτική. Ο οργανισμός παράγει φυσικά έλαια που είναι πολύτιμα συστατικά για τα μαλλιά και κάθε φορά που λούζεστε αυτά μειώνονται δραματικά από το τριχωτό της κεφαλής. Λογικά, η αντίδραση του οργανισμού είναι να …φουλάρει τις μηχανές παραγωγής ελαίων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να εμφανίζουν ανεπιθύμητη λιπαρότητα ακόμη πιο γρήγορα από ότι συνήθως. Άλλοι πάλι, ισχυρίζονται ότι η καλύτερη μέθοδος είναι να παρατείνει κανείς το χρονικό διάστημα μεταξύ λουσιμάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, πιέζοντάς τα να «ανταποκριθούν» σε πιο αραιά λουσίματα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΩΡΑ!

Ούτε οι μεν, ούτε οι δε αγγίζουν ολόκληρη την αλήθεια. Εκτός από αισθητικό μειονέκτημα η λπαρότητα μορεί να είναι και πάθηση της επιδερμίδας. Όπως και να έχει, οι εξειδικευμένοι hair stylists έχουν λύση για τη λιπαρότητα στα μαλλιά.

Αν εφαρμόσετε τη κατάλληλη περιποίηση και είστε επιμελείς με τη φροντίδα των μαλλιών σας, τότε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα αποκτήσετε υγιή μαλλιά.

Ας βάλουμε στο μικροσκόπιο τα λιπαρά μαλλιά: οι ρίζες στο τριχωτό της κεφαλής περιβάλλονται από σμηγματογόνους αδένες. Οι αδένες παράγουν μια λιπαρή ουσία, που ονομάζεται σμήγμα και είναι απαραίτητο για τη θρέψη των μαλλιών. Τα κρατά περισσότερο χρόνο ενυδατωμένα, προστατεύει την τρίχα από φθορές και σπασίματα και γενικότερα συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών.

 

λαμπερά μαλλιά χωρίς λιπαρότητα

 

Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της υπέρμετρης παραγωγής σμήγματος το οποίο δίνει αυτή την ανεπιθύμητη όψη. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η λιπαρόητα σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να φράξει τους αδένες και εκτός από πιτυρίδα, να προκληθεί σημαντική τριχόπτωση.

Το φαινόμενο της λιπαρότητας μπορεί να έχει ups & downs, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενδεχόμενες ορμονικές διαταραχές, την εποχή, την αλλαγή του καιρού, ακόμη και ανάλογα με τα επίπεδα στρες του οργανισμού. Οι λόγοι για την υπέρμετρη έκκριση σμήγματος και τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι η κακή διατροφή, η πλημμελής περιποίηση των μαλλιών σας, κάποια αγωγή με φάρμακα ή και η κληρονομικότητα.

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Σε παθολογικές περιπτώσεις, ένας καλός δερματολόγος μπορεί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να δώσει λύση στο πρόβλημα. Συνήθως η αγωγή αυτή έχει στη σύστασή της, την ουσία τρετινοΐνη. Ως συντομογραφία θα την βρείτε στο κουτί ως ATRA. Πρακτικά είναι μια ουσία που έχει σχέση με τη βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για την ιδιότητά της να ρυθμίζει τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων.

lovehair.gr click me

Από την άλλη όμως, η πλειοψηφία των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται με εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και συγκεκριμένα με εκείνα που στοχεύουν ενάντια στη λιπαρότητα. Κύρια ιδιότητα των προϊόντων αυτών είναι να συμβάλλουν στην εξισορρόπιση της έκκρισης λιπαρών στοιχείων από τους αδένες του τριχωτού. Κάποια βότανα ή φύκια, όπως το βήχιο, το δενδρολίβανο, το εκουιζέτο, η σάλβια, η τσουκνίδα και το χαμομήλι, ανακουφίζουν το τριχωτό και παράλληλα ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος από τους αδένες.

Υπάρχει μια άποψη, σχετικά με κάποια φαρμακευτικά σαμπουάν με πίσσα πως έχουν την δυνατότητα ρύθμισης της έκκρισης του σμήγματος. Πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας πως δεν συστήνεται η χρήση προϊόντων που έχουν στη σύσταση τους ουσίες αναπλήρωσης λιπιδίων (με έλαια ή σιλικόνη) ή που περιέχουν πρωτεΐνες. Στην πραγματικότητα, τα παράγωγα αυτά θα κάνουν ακόμη πιο λιπαρά τα μαλλιά σας μακροπρόθεσμα, όσο και αν έχουν θεαματικά αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα…

Εκτός από τη κατάλληλη περιποίηση, σημαντικός παράγοντας είναι επίσης και η επιμέλεια στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων προϊόντων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πολύ συχνό λούσιμο δημιουργεί μεγαλύτερη έκκριση σμίγματος. Αυτό πρακτικά δεν ευσταθεί. Μάλιστα ισχύει το ακριβώς αντίθετο! Η λιπαρότητα στα μαλλιά αντιμετωπίζεται σίγουρα με συχνό λούσιμο. Κάθε φορά που λούζεστε, απομακρύνετε την περιττή ποσότητα σμήγματος από τους αδένες του τριχωτού. Δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου γιατί με την κατάλληλη περιποίηση, πολύ σύντομα θα δώσετε τέλος στα λιπαρά μαλλιά σας.

PLEASE, DON’Τ !

Η λιπαρότητα στα μαλλιά κάνει το τριχωτό πιο ευαίσθητο. Με άλλα λόγια μην κάνετε συχνή χρήση εργαλείων styling που βασίζονται στην θερμότητα όπως είναι το πιστολάκι.

Μην χρησιμοποιείτε καπέλα, μην δένετε σφιχτά τα μαλλιά σας και γενικά μην χρησιμοποιείτε αξεσουάρ που «ενοχλούν» τις ρίζες τους και επιβαρύνουν την κατάσταση.

    • Μην λούζεστε με ζεστό νερό! Χαμηλώστε σταδιακά τη θερμοκρασία, στο σημείο που το… αντέχετε. Το καυτό νερό ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος, αφού αφαιρεί επιθετικά όλη, ακόμη και την απαραίτητη, ποσότητα λιπαρότητας.
    • Μην βουρτσίζετε συχνά και έντονα τα μαλλιά σας. Ο λόγος είναι ότι με την βούρτσα πολύ απλά θα απλώσετε το σμήγμα σε όλες τις τρίχες, από την ρίζα έως και τις άκρες! Για προφανείς λόγους λοιπόν, χτενιζόμαστε μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
    • Αφήστε για λίγο καιρό το conditioner στην άκρη! Τα μαλλιά που είναι λιπαρά απαιτούν λιγότερη εφαρμογή τέτοιων προϊόντων σε αντίθεση με τα ξηρά. Ο πρωταρχικός νόμος για μαλλιά λιπαρά είναι «Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο!»

ΜUST DO!

    • Η καλύτερη ώρα για να λούζεστε είναι το πρωί. Ο λόγος; Οι αδένες που εκκρίνουν το σμήγμα είναι πιο ενεργοί τις νυχτερινές ώρες.
     Να μην χρησιμοποιείτε κρεμώδη αλλά διάφανα σαμπουάν
    • Μην τρίβετε δυνατά το τριχωτό: μπορεί παροδικά να αισθανεστε ότι έτσι καθαρίζονται καλύτερα, αλλά ενεργοποιείτε παράλληλα τους αδένες παραγωγής σμήγματος! Λουστείτε με απαλές κινήσεις και αφήστε το σαμπουάν να δράσει μόνο του μερικά δευτερόλπετα παραπάνω από ότι συνήθως το ξεπλένετε.
    • Εξειδικευμένα προϊόντα με βάση τον άργιλο, μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας με τακτική χρήση (όχι όμως κάθε φορά που λούζεστε!) καθώς έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν την λιπαρότητα από το τριχωτό και τα μαλλιά. Έχει αποδειχθεί ότι ο άργιλος έχει απορροφητικές ιδιότητες και δεσμεύει μεγάλες ποσότητες λιπαρών ουσιών άρα είναι εξαιρετικό όπλο ενάντια στη λιπαρότητα των μαλλιών.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Το Bain Divalent της Kerastase είναι ιδανικό για εσάς που έχετε λιπαρές ρίζες αλλά ξηρές άκρες!

Kerastase-Specifique-Bain-Riche-Dermocalm

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Το Oil Dettox της Redken είναι ένα σαμπουάν που καταπολεμά αποτελεσματικά την λιπαρότητα

Redken-scalp-relief-oil-detox-shampoo-300ml

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Το Aveda επίσης

Aveda-Brilliant-Shampoo

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

lovehair.gr click me

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ XANTHI HAIR GALLERY

Δείτε όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών από τις πιο γνωστές μάρκες και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλα τα προϊόντα στο E-Shop μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιτυρίδα ή ξηροδερμία, που διαφέρουν;

Οι θαυματουργές ιδιότητες του ελαίου Αργκάν

Ενυδάτωση για τα μαλλιά όσο κοιμάσαι!

Γυναικεία τριχόπτωση, αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

Θεραπεία με κερατίνη, όσα πρέπι να γνωρίζετε