Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μια θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά σας

Είναι ένα από τα πιο hot trends για τα μαλλιά! Η θεραπεία κερατίνης δεν αποτελεί νέο στο beauty και κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στις εξειδικευμένες εφαρμογές στα κομμωτήρια και μάλιστα καθόλου τυχαία! Αν ανήκετε και εσείς στις γυναίκες (χωρίς να εξαιρούμε τους άντρες) που απεχθάνονται τα ατίθασα, σγουρά, φριζαρισμένα μαλλιά τους, αυτή η θεραπεία φτιάχτηκε για σας! Όπως μπορεί ήδη να σας έχει συμβουλεύσει ο hair stylist σας, η κερατίνη ή αλλιώς «brazilian blowout» αποτελεί την No. 1 απάντηση σε αυτό που θέλουμε όλες: μαλλιά πιο λαμπερά, πιο απαλά, μαλλιά ίσια, με άλλα λόγια μαλλιά glossy & sleek.

Η μαγική θεραπεία υπόσχεται και όντως κάνει πραγματικότητα αυτή την ομόφωνη γυναικεία απαίτηση. Ρωτήστε τη φίλη ή τη γνωστή σας που τα μαλλιά της ζηλεύουν όλοι. Σίγουρα έχει επωφεληθεί από τις πολλαπλές ιδιότητες της κερατίνης που κάνουν τα μαλλιά τόσο όμορφα!

Η θεραπεία κερατίνης δεν έγινε άδικα ένα από τα πιο hot trends της εποχής! Παρά τα ολοφάνερα πλεονεκτήματά της, μπορεί ακόμη να έχετε απορίες για το πόσο ευεργετική είναι στην τρίχα ή να έχετε κάποιους προβληματισμούς για το πόσο κατάλληλη είναι για τον δικό δικό σας τύπο μαλλιών. Μην ανησυχείτε! Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, κάναμε την έρευνά μας και είμαστε έτοιμοι να λύσουμε με απλά λόγια κάθε πιθανή σας ερώτηση, πριν σηκώσετε το τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού! Ας συστηθούμε λοιπόν, με την κυρία Κερατίνη και ας μυηθούμε στα μυστικά του πώς θα την κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο!

Θεραπεία Κερατίνης – Τι κάνει;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το κυρίαρχο συστατικό της τρίχας είναι μια δομική πρωτεΐνη, η κερατίνη. Αυτή η πρωτεΐνη με το πέρασμα του χρόνου σε συνδυασμό με  τον σύγχρονο τρόπο ζωής φθείρεται. Ο βασικός στόχος μιας τέτοιας θεραπείας, είναι λοιπόν, εύλογα, να αναπληρώσει τα χαμένα επίπεδα της πρωτεΐνης αυτής. Έτσι τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο υγιή και οι περιοχές με φθορά, θα αρχίσουν να αναδομούνται. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε: κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορα σαμπουάν που περιέχουν κερατίνη, χαρίζουν ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά. Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν συγκρίνεται σε διάρκεια και βάθος περιποίησης, με την ολοκληρωμένη θεραπεία κερατίνης, τα αποτελέσματα της οποίας διαρκούν τουλάχιστον 3 μήνες. 

θεραπεία με κερατίνη σε ξανθό

Πριν τη δοκιμάσετε

Σε αυτό το σημείο, ας διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει μόνο μία! Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο brazilian blowoutτην εφαρμογή που λατρεύουν οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά η οποία προσφέρει λείανση και την «απλή» θεραπεία κερατίνης που στοχεύει στο να δώσει «σώμα» στην τρίχα, βαθιά θρέψη, πλήρη ενυδάτωση και φουλ λάμψη. Και οι δύο, καταπολεμούν αποτελεσματικά το φριζάρισμα. Επειδή λοιπόν υπάρχει γκάμα επιλογών είναι λογικό να δημιουργείται μια μικρή σύγχυση.

Για αυτό προτείνουμε πριν τη δοκιμάσετε, να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο hair stylist των Xanthi Hair Gallery. Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας ποιο ακριβώς αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε στα μαλλιά σας και εμείς θα σας υποδείξουμε την πιο κατάλληλη, την απολύτως εξατομικευμένη και ειδικά προσαρμοσμένη στον τύπο των μαλλιών σας. Αν για παράδειγμα το χρώμα των μαλλιών σας είναι ξανθό, τότε η γνώμη του έμπειρου hair stylist είναι πολύτιμη! 

Με ποιον τρόπο γίνεται

Ουσιαστικά, η θεραπεία για ίσιωμα επιτυγχάνεται με τον κορεσμό της τρίχας, επί 20 συνεχή λεπτά, σε κερατίνη. Το συστατικό αυτό θα δημιουργήσει ένα εξωτερικό  προστατευτικό περίβλημα  σε κάθε τρίχα. Μετά, ακολουθεί το σωστό στέγνωμα και μετά το πέρασμα με την ειδική πρέσα. 

Η θεραπεία κερατίνης για λεία μαλλιά δεν περιλαμβάνει φορμαλδεΰδη και φτάνει στο εσωτερικό της τρίχας. Με την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι, θα χαίρεστε το υπέροχο αποτέλεσμα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. 

Η εναλλακτική μέθοδος, είναι παρόμοια σε τεχνική εφαρμογής. Διαφοροποιείται μόνον ως προς τη φόρμουλα του προϊόντος και τη διάρκεια του αποτελέσματος που φτάνει τους 6 μήνες.  

Χημική σύσταση

Ας δούμε την αλήθεια κατάματα: δεν υπάρχει τρόπος να πετύχει κάποιος ίσιωμα μεγάλης χρονικής διάρκειας με εντελώς φυσικό, οργανικό τρόπο. Τελεία και παύλαΌποιες γυναίκες ονειρεύονται να απαλλαγούν από τα ατίθασα, σγουρά, φριζαρισμένα μαλλιά τους και να έχουν όμορφα, ίσια μαλλιά, επί σειρά εβδομάδων, θα πρέπει να κάνουν μια μικρή παραχώρηση και να συμβιώσουν για λίγη ώρα με τη χημική σύσταση των θεραπειών κερατίνης και κυρίως με την φορμαλδεΰδη. 

βαμμένα μαλλιά κερατίνη

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από οργανισμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για να έχει κάποιος άνθρωπος ανεπιθύμητες παρενέργειες από την φορμαλδεΰδη θα πρέπει να εκθέτει τον εαυτό του πάρα πολύ συχνά. Για αυτό τον λόγο οι μπειροι hair stylists των Xanthi Hair Gallery σας ρωτούν πότε έχετε κάνει την τελευταία θεραπεία και σε συνδυασμό με τον τύπο των μαλλιών σας, προτείνουν την καλύτερη «συνταγή»  για τα δικά σας μαλλιά. 

Αν κάνετε θεραπείες κερατίνης 3 φορές το χρόνο και με τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την υγεία σας. Ένας επιπλέον λόγος λοιπόν που θα πρέπει να γίνεται η κερατίνη μόνο από έμπειρους και εξειδικευμένους κομμωτές, είναι και η μέριμνα για την υγεία σας. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε: η φορμαλδεΰδη είναι το αέριο που εκλύεται κατά τη διαδικασία σε συνδυασμό με την εφαρμογή θερμότητας, οπότε μην παραξενευτείτε εάν δεν την δείτε να αναγράφεται ως συστατικό στη συσκευασία..

Τι να κάνω για να διαρκέσει περισσότερο;

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εφαρμόσετε μερικά tricks

Αποφύγετε να λουστείτε τις πρώτες 72 ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας.  

Προμηθευτείτε, με την καθοδήγηση των hair stylists το ιδανικό σαμπουάν και conditioner που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε από εδώ και πέρα. Τα συστατικά των κανονικών σαμπουάν «μαλώνουν» με την κερατίνη και τη «διώχνουν». Για αυτό το λόγο, το σαμπουάν σας δεν θα πρέπει να περιέχει θειϊκά άλατα. Αυτό στην ετικέτα του προϊόντος διευκρινίζεται και αναγράφεται με πολλούς τρόπους: no sulfatessulfates freeno slssans sulfate.

Τέλος, καλό θα ήταν να μην πιάνετε τα μαλλιά σας με  λαστιχάκια, τσιμπιδάκια, κλπ., ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε: αν έχετε βαμμένα μαλλιά, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε κάποιον έμπειρο hairstylist των κομμωτηρίων XanthiHairGallery για το καλύτερο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή μιας θεραπείας κερατίνης. Mερικές φορές μπορεί να παρατηρηθεί μια μικρή διαφοροποίηση στην απόδοση του χρώματος, που οφείλεται στο σαμπουάν καθαρισμού πριν από την εφαρμογή της θεραπείας. Το σαμπουάν αυτό χρησιμοποιείται για να απομακρύνει κάθε είδους υπολείμματα από τα μαλλιά και μπορεί να παρασύρει μαζί τις χρωστικές. Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την καλύτερη θεραπεία για nails και για τα μαλλιά σας.

lovehair.gr click me

Αν θέλετε να ρωτήσε περισσότερα για τις θεραπείες κερατίνης ή να αφήσετε την περιποίηση των μαλλιών σας στους έμπειρους hair stylist τότε κλείστε ένα ραντεβού με ένα κομμωτήριο Ξανθή Hair Gallery στην Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Επίσης αν χρειάζεστε κάποια προϊόντα περιποίησης μαλλιών από τις πιο γνωστές μάρκες και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλα τα προϊόντα στο E-Shop μας

lovehair.gr click me

Διαβάστε επίσης: 4 εκπληκτικά look για τα μαλλιά για το Σαββατοκύριακο

Leave a Comment