Πως Να Λουσετε Τα Μαλλια Σας Για Ενδυναμωση – Pro Tips

Το να μεγαλώνουμε είναι ευλογία, όμως δεν είναι μυστικό ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο η επιδερμίδα μας, όσο και τα μαλλιά μας επηρεάζονται. Είναι επίσης γνωστό ότι οι περισσότερες από εμάς δίνουμε μεγάλη προσοχή στην εμφάνισή μας και τα μαλλιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας που θέλουμε να εκπέμπουμε. 

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποια επαγγελματικά μυστικά που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να παραμείνουν δυνατά, λαμπερά και…νεαρά! 

ΛΟΥΣΙΜΟ – 5 PRO TIPS ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

1. Χρησιμοποιείστε ένα επαγγελματικό σαμπουάν για το τριχωτό της κεφαλής

Το τριχωτό της κεφαλής εκκρίνει σμήγμα και φυσικά έλαια και αυτή είναι η αιτία της λιπαρότητας στα μαλλιά. Εφαρμόστε το κατάλληλο σαμπουάν για τις ανάγκες και του τριχωτού. Μην εφαρμόζετε το σαμπουάν στα μήκη των μαλλιών γιατί η πηγή της λιπαρότητας είναι η ρίζα. Επίσης μην το παρακάνετε με το τρίψιμο γιατί θα δημιουργήσετε ξηρότητα στα μαλλιά. Εφοδιαστείτε λοιπόν με το κατάλληλο επαγγελματικό σαμπουάν και επικεντρωθείτε στις ρίζες. Όταν ξεβγάζετε το σαμπουάν καθαρίζονται και τα μήκη, οπότε μην ανησυχείτε για το αν θα καθαρίσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά σας.

2. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα

Για να κάνετε πιο βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό στα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια ήπια βούρτσα, ειδικά για τα πιο παχύρρευστα προϊόντα. Αυτές οι βούρτσες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να υποκινήσουν την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοθυλάκια και βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας. Επιλέξτε ένα έλαιο για τα μαλλιά σας και με ένα ήπιο μασάζ με τα ακροδάχτυλα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό, θα βοηθήσετε στην θρέψη και ενυδάτωση.

3. Περιποίηση με μια ζεστή πετσέτα

Να θυμάστε ότι το τριχωτό της κεφαλής έχει πόρους όμοια με την υπόλοιπη επιδερμίδα μας. Βρέξτε μια πετσέτα και κατόπιν χρησιμοποιήστε κάποιο θερμαντικό μέσο για να την ζεστάνετε, για παράδειγμα στο σώμα του καλοριφέρ ή τον φούρνο μικροκυμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες. Τυλίξτε την πετσέτα στα μαλλιά και αφήστε την για περίπου μισή ώρα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να το κάνετε μετά το λούσιμο και αφού έχετε εφαρμόσει κάποια μάσκα θεραπείας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους περιποίησης των μαλλιών.

4. Σκωτσέζικο ντους!

Εδώ θα χρειαστεί να «παίξετε» λίγο με την θερμοκρασία του νερού. Τι εννοούμε; Επιλέξτε το ζεστό νερό για να ανεβάσετε την θερμοκρασία και να δημιουργήσετε ατμούς. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στην διαστολή των πόρων του τριχωτού. Κατόπιν – και αν φυσικά αντέχετε- γυρίστε το νερό στο κρύο για να ξεβγάλετε προκειμένου να προκαλέσετε αγγειοσυσπαστική αντίδραση. Αυτές οι εναλλαγές στην θερμοκρασία βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό, θρέφουν την τρίχα και κρατούν τα ωφέλιμα στοιχεία στο εσωτερικό. Προσοχή! Αν δεν αντέχετε καθόλου το κρύο νερό, τότε απλά μη λούζεστε με καυτό νερό γιατί θα προκαλέσετε ξηρότητα στα μαλλιά. Προτιμήστε το χλιαρό για να προστατεύσετε την τρίχα κατά το λούσιμο.

5. Αφήστε το conditioner να δράσει

Ένα επαγγελματικό conditioner είναι ένα από τα καλύτερα όπλα που έχουμε για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών μας. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να το ξεβγάζουμε πιο νωρίς από όσο πρέπει. Αυτό έχει ως συνέπεια τα ωφέλιμα στοιχεία του να μην απορροφούνται! Όταν λοιπόν εφαρμόζετε το αγαπημένο σας conditioner, αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά και μετά ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές από τους επαγγελματίες, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Leave a Comment