Πως να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά στο σπίτι

Καταρχήν θα πρέπει να έχετε ξεμπερδέψει πολύ καλά τα μαλλιά σας. Κατόπιν κάνουμε ένα νοητό σταυρό για να δημιουργήσουμε στα μαλλιά τέσσερες περιοχές. Δύο εμπρός και δύο πίσω. Θα σας προτείναμε να πιάσετε τις περιοχές αυτές των μαλλιών με κλάμερ για να μην μπερδεύονται. 

Για την προετοιμασία της βαφής, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά που έχετε για τις συνταγές μαγειρικής στην κουζίνα σας. Αυτό για να διασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην ανάμιξη βαφής και οξειδωτικού.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες βαφής της εταιρείας (μάρκας βαφής) που έχετε αγοράσει. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες ως προς του βαθμούς του οξειδωτικού και την αναλογία ανάμιξης. 

Κατόπιν φορέστε τα γάντια για την προφύλαξη των χεριών σας. Ήρθε η στιγμή που πρέπει να ανακατέψετε πολύ καλά τη βαφή με το οξειδωτικό και μέχρι αυτό να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ξεκινήστε απο τη χωρίστρα και περάστε τη βαφή πολύ προσεκτικά και όσο γίνεται κοντά στη ρίζα. Αυτό αν επιθυμείτε να βάψετε τη ρίζα μόνο και χωρίς να “λερώσετε” την υπόλοιπη τρίχα. 

εργαλεία για βαφή μαλλιών

Εδώ χρειάζεται να έχετε μια χτένα λισουάρ. Αν πάλι δεν έχετε στη διάθεση σας, μπορείτε με το πινέλο βαφής να κάνετε πολύ λεπτές χωρίστρες, τοποθετώντας αρκετή βαφή. Ειδικά αν υπάρχουν πολλές άσπρες τρίχες. Τώρα πάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι ίσως, που είναι το πίσω μέρος όπου δεν έχεται καλή οπτική επαφή. Αν δεν μπορείτε να δείτε το πίσω μέρος των μαλλιών με τον καθρέπτη σας, τότε μπορείτε μέσω της αφής, να βρίσκετε τη χωρίστρα και να εφαρμόζετε τη βαφή σας. 

Αφού έχετε τελειώσει με την εφαρμογή της βαφής, ήρθε η ώρα της αναμονής! Καλό είναι να μην είστε ανυπόμονες. Περιμέντε 35 με 40 λεπτά συνήθως για να αρχίσετε να ξεβγάζετε. Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, τότε ξεβγάλτε τα μαλλιά σας από τη βαφή και κατόπιν λουστείτε κανονικά με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας των μαλλιών. 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ LOREAL
ΕΩΣ 52% ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €50

loreal βαφές

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

    • Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία φορέστε κάτι που δεν σας ενδιαφέρει αν λερωθεί και πρέπει να το πετάξετε. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σας ξεφύγει η βαφή και να λερώσετε τα ρούχα σας. 
    • Αν το χρώμα που έχετε επιλέξει είναι αρκετά σκούρο, χρησιμοποιήστε βαζελίνη στο περίγραμμα των μαλλιών (χωρίς όμως να ακουμπήσει τα μαλλιά σας) για να φύγουν πιο εύκολα τα σημάδια. Αν σε κάποιο σημείο, κάποιο σημάδι βαφής επιμένει, χρησιμοποιήστε ένα μωρομάντηλο. 
    • Αν είναι η πρώτη φορά που βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι και δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη βαφή αυτή, τότε είναι σημαντικό να κάνετε το τεστ αλλεργίας*. Αυτό προληπτικά και για να αποφύγετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κατάσταση. 
    • Αν το χρώμα σας δεν είναι μια απλή βαφή, αλλά ντεκολορασιόν (ντεκαπάζ), τότε απλά ΜΗΝ το επιχειρήσετε μόνες σας στο σπίτι. 

* ΤΕΣΤ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΦΗ

Με μια μπατονέτα, τοποθετείστε λίγη από τη βαφή που έχετε επιλέξει στο πίσω μέρος του αυτιού σας και αφήστε για τουλάχιστον 48 ώρες. Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν νιώσετε κάποια ενόχληση, έντονη φαγούρα, τσούξιμο ή δεν διαπιστώσετε κάποιον έντονο ερεθισμό ή κοκκινίλα, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε κανονικά τη διαδικασία της βαφής. 

Δείτε όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών από τις πιο γνωστές μάρκες και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλα τα προϊόντα στο E-Shop μας

lovehair.gr click me

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκτήστε τα λαμπερά μαλλιά που σας αξίζουν

Τα οφέλη του ελαίου τεϊόδεντρου

Φυτικά έλαια, το θαύμα της φύσης

Πείτε τέλος στην ΞΗΡΟΤΗΤΑ των μαλλιών σας

Leave a Comment