Βιταμινη C – Ποσο Την Χρειαζονται Τα Μαλλια

Η βιταμίνη C είναι από τις πιο γνωστές για τα οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό. Πόσο χρήσιμη είναι όμως η βιταμίνη C για τα μαλλιά μας και την υγεία της επιδερμίδας του τριχωτού; 

Στις περισσότερες από εμάς αρέσει να είμαστε όμορφες και για αυτό το λόγο επιμελούμαστε τα μαλλιά μας με καθημερινό styling. Ωστόσο, το συχνό styling ταλαιπωρεί την τρίχα, προκαλεί φθορές και σπασίματα αν δεν είμαστε προσεκτικές. Η μεγάλη θερμότητα των εργαλείων όπως το πιστολάκι σε συνδυασμό με τις μασιές, αποδυναμώνουν το τριχωτό. Τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και ενυδάτωση, όπως το σώμα μας. Ένα από αυτά είναι η βιταμίνη C. 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα οφέλη της βιταμίνης αυτής για την ευεξία, την ισορροπία του οργανισμού και την ενέργεια που μας χαρίζει. Ωστόσο, η C είναι από τις βιταμίνες που χαρίζει απλόχερα τα οφέλη της στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Είναι γνωστή για την πλούσια αντιοξειδωτική της δράση, δρα ενάντια στην δημιουργία ελεύθερων ριζών και φροντίζει για την ενυδάτωση. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να δείτε πως μπορείτε να θωρακίσετε την υγεία των μαλλιών σας με την πολύτιμη αυτή βιταμίνη. 

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Ενυδάτωση

Στο blog μας έχουμε αναφέρει πολλές φορές τη μεγάλη σημασία της ενυδάτωσης για την υγεία των μαλλιών. Η βιταμίνη C δρα υγροσκοπικά, φροντίζει δηλαδή να μαγνητίζει και να αποθηκεύει ενυδατικά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αντιοξειδωτική της δράση, βοηθά στη συσσώρευση της απαιτούμενης υγρασίας στο τριχωτό. Όταν τα μαλλιά είναι ενυδατωμένα, τότε παραμένουν λαμπερά, μεταξένια και υγιή. 

Δημιουργία Κολλαγόνου

Για το κολλαγόνο ως δομική πρωτεΐνη έχουν γραφτεί …τόμοι: είναι πολύτιμο για την ελαστικότητα, τη λάμψη και την υγεία του τριχωτού αλλά και της επιδερμίδας γενικότερα. Για να δημιουργηθεί το κολλαγόνο στον ανθρώπινο οργανισμό απαιτούνται κάποια δομικά συστατικά-μαντέψτε! Ένα από αυτά  είναι η βιταμίνη C. 

Λάμψη

Λόγω του όξινου στοιχείου και του υψηλού της pH η βιταμίνη C βοηθά στη σύσφιξη της επιδερμίδας και κάνει το τριχωτό πιο απαλό. Υποκινεί την καλή κυκλοφορία στο τριχωτό και στην επιδερμίδα μας γενικότερα με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι πιο λαμπερά και υγιή.

Διατήρηση Χρώματος Και Ενδυνάμωση

Οι ελεύθερες ρίζες είναι επιβλαβείς για την υγεία της επιδερμίδας και του τριχωτού. Επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των πρωτεϊνών στον οργανισμό και η καταπολέμηση τους είναι σημαντική. Η βιταμίνη C το κάνει με αποτελεσματικό τρόπο. Βοηθά στην διατήρηση του χρώματος των μαλλιών και μειώνει δραστικά την δημιουργία φθορών και σπασιμάτων στις άκρες.  

Kérastase Spécifique Potentialiste Serum

Η λύση για την ενίσχυση των μαλλιών με βιταμίνη C είναι ο μοναδικός ορός από την Kerastase. Είναι ο πρώτος ορός καθολικής προστασίας με πλούσια σύσταση σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και βασίζεται στην επιστήμη του μικροβιώματος.

Φροντίζει για την ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής, ανακουφίζει και καταπραΰνει από κνησμό ή ερεθισμούς και απομακρύνει τα επιθετικά στοιχεία για τα μαλλιά. 

Ενδυναμώνει τα μαλλιά από τις ρίζες τους, τα αναζωογονεί και τα κάνει  πιο δυνατά, λαμπερά και υγιή. 

Για να κλείσετε το ραντεβού σας με έναν εξειδικευμένο hair stylist των Ξανθή Hair Gallery, επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Leave a Comment